Florian Göttke, Rob Hornstra & Arnold van Bruggen, Raoul Kramer, Willem Popelier, WassinkLundgren en Henk Wildschut, dingen mee naar belangrijkste prijs voor documentaire fotografie. Een internationale jury heeft zes fotografen geselecteerd voor de prestigieuze Nederlandse fotografieprijs, de Dutch Doc Award 2011. Zij komen in aanmerking voor de prijs van 20 duizend euro die 11 juni door oud-minister van Cultuur Ronald Plasterk wordt uitgereikt. Dat gebeurt tijdens een nieuw festival voor documentaire fotografie, de Dutch Doc Days, in Utrecht.

De zes genomineerden projecten voor de Dutch Doc Award 2011 zijn:
‘Toppled’ van Florian Göttke
‘The Sochi Project’ van Rob Hornstra & Arnold van Bruggen
‘Lost Track’ van Raoul Kramer
‘____ En Willem’ van Willem Popelier
Tokyo Tokyo’ van WassinkLundgren
‘Shelter’ van Henk Wildschut

De tentoonstelling met de 6 genomineerden opent op 20 Mei in het Centraal Museum en het Catharijneconvent te Utrecht. Op 11 Juni wordt de Dutch Doc Award 2011 uitgereikt.